Girişimcilikte Dikkat Edilmesi Gerekenler ve En Sık Yapılan Hatalar

Girişimcilikte Dikkat Edilmesi Gerekenler


Girişimci vizyonunu net olarak ortaya koymalı. Yatırımcıyı en çok bu vizyon heyecanlandırıyor. Bu vizyon kapsamında başarılı bir ekip kurulmalı. Yatırımcılar ile önceden bağlantı kurmak, girişimciler için çok değerli. Girişimi önden tanımak bizim için onun büyümesini anlamamız anlamına geliyor.

Girişimin geçirdiği süreçte büyüme varsa, bu yatırımcıyı daha fazla etkiliyor. İlk tanıştığımız güne göre, ikinci görüşmemizde ilerleme kaydeden girişimlerin yatırım alma ihtimali, henüz yeni tanıştıklarımıza göre daha yüksek oluyor.

Yatırım ihtiyacının net olması ve net biçimde ifade edilmesi en önemli faktörlerden biri. Girişimlerin birçoğu yatırıma birden fazla kez ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple, yatır
ım almış bir girişimcinin, yatırımcısını iyi bilgilendirmesi, başka bir deyişle oyunun içerisinde tutması gerekiyor. Bu sayede, girişimcinin yeni yatırım turunda destek bulması kolaylaşıyor.

Melek yatırımcılar, oyunun içinde kalabilecekleri ve paranın ötesinde destek sağlayabilecekleri girişimleri arıyorlar

Girişimcilikte En Sık Yapılan Hatalar


Girişimcilerin hataları sayısız çünkü startup’larda hata yaparak ve yapılan hataları hızlıca düzelterek ilerleniyor. Yani hata yapmak oyunun bir parçası.

Girişimciler, yatırım haberlerini paylaşırken fazla detay veriyor. Hatta yatırımın kendisini fazlasıyla kutlayan bir ruh halindeyiz.

Girişimciler, şirketin büyümesiyle gelen doğru profillerin istihdamı, ortaklar arasındaki sıkıntılar ve retention (kullanıcı bağlılığı) gibi konu başlıklarında sorun yaşıyor.

Öncelikle müşteri memnuniyeti oluşturulmalı. Yatırımcı, müşterinin heyecanlandığını gördüğünde, heyecanlanmaya başlıyor.

Girişimcilerin, ortaklık anlaşması (SHA) gibi evrakların diline çok daha hakim olması gerekiyor. Melek yatırımcıların, girişimlerde en çok dikkat ettikleri kriterler ise iyi iş fikri, inovatif bir ekip, doğru zamanlama, gelir modeli ve büyüme hızı.

Girişim henüz fikir aşamasındayken ilk etapta üretilecek ürünün veya verilecek hizmetin bir problemi çözüp çözmediği iyi analiz edilmeli. Girişimci, hayal ettiği ürün ya da hizmeti hedef kitlesine mutlaka denettirmeli.

Girişimciler daha mücadeleci olmalı. Hayattaki tutkularını ve güçlü yanlarını keşfedebilmeliler. Hangi alanda çalışıyor olurlarsa olsunlar; dünyayı takip ederek farklı disiplinlerden beslenmeliler.

Yorumlar

En Çok İlgi Görenler

Meraklı Girişimcilere Yumurta Akı Ürünleri

Rusya'da Türk İnşaat Firmaları

İş Bankası Hisselerinde Beklenti Ne? - İŞC Ne Olur?

Forex Döviz Ticaretinde Alfa, Baz Döviz ve Karşıt Döviz

Borsada Kazanmak İsteyenler İçin 13 Gıcır Tüyo

Ekonomi Kahvesi


Ekonomi Kahvesi'nde kısa kısa ekonomiden bahsediyor, kısa kısa paranın dokunduğu her konuya değiniyoruz. Özgün yazılarımız yanında güncel medyada dikkatimizi çeken haber ve yazılardan da bilgiler aktarıyoruz.

ekonomikahvesi.blogspot.com

Ekonomi

Piyasalar, borsa, altın fiyatları, döviz ve ekonomi haberleri. Altın fiyatları ne olacak? Döviz yükselecek mi? Borsa tahminleri neler? - Ekonomi